PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

pomoc

xxx

Prosím o pomoc

Odpověděl: Dana Pěčová

 

Dobrý den,

 

Váš syn je dospělý muž. Své problémy si nepřipustí do té doby, pokud mu budete umetat cestičky (bydlení u Vás, vození autem do práce,..). Zatím ho nic netlačí k tomu, aby svou situaci řešil, natož vnímal, že má problém.

 

Chápu, že se o něj bojíte, ale pokud budete přebírat odpovědnost za jeho život Vy, tak se nic nezmění.

Měl by pracovat, přispívat na chod domácnosti, než si pořídí vlastní pronájem, platit alimenty,....

 

Nejvíce mu pomůžete tím, že po něm budete chtít, aby fungoval ve svém životě a nenechal se vydržovat Vámi. Pokud tak neučiní, pochopí, že má problém a možná ho začne řešit. 

 

Víte, vše, co Vám říká, jsou manipulace, aby dosáhl svého života bez nějakých komplikací a mohl pokračovat v užívání návykových látek či dělání dalších dluhů. 

Do léčby závislého přivede jeho velké nepohodlí (dluhy, nemá, kde bydlet, nezvládá svůj život,..) a to nepohodlí mu můžete zprostředkovat Vy.

 

Pokud jste z Prahy a okolí, doporučila bych Vám domluvit si konzultaci v Poradně pro rodinu SANANIM, tel. 739 268 527 nebo  284 824 234 (více zde: https://www.sananim.cz/sluzby-a-zarizeni/ppr/)

 

či na www.drogy-info.cz najdete kontakty na Adiktologické ambulance, kde by Vám mohli poskytnout podporu a radu ve Vaší nelehké situaci.

 

 

Za Poradnu Pěčová

 

 

Zpět

Top