PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

manzel uziva pres20let pernik? co bude dal?

okkona

Muj manzel,jsme manzele 3 roky a mame 2leteho syna,pres 20 let bere pervitin. Za posledni 2roky se strasne zmenil,bere denne,zacal me mlatit,vzdy si da a pak je schopen celou noc mi nadavat ,urazet...zbil me bassebolovou tou kovovou palkou,vyrazil mi zub,odrazil mi ledvinu,o kterou jsem malem prisla,v nemocnici jsem lezela 3 tydy..strasne mi lze a ,kazdou feacku,kterou potka na fetuje a pak s ni suka,klidne semnu vyvola hadka odejde za jinou,samozrejme to na nem poznam...po kazde kyz se vrati,take to poznam..a on mi neustale ze a zapira a dela to dal a dal...kdyz se vyspi probudi,je cisty,sex ho nebavi,jakmile si da stane se znej odporne prase. nici me. k

Odpověděl: Amrit Sen

Okkono, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Vnímám situaci z mnoha důvodů, jako naprosto kritickou. Nejen, že Vás i syna ničí soužití s dlouhodobě závislým, ale bez pochyb je na Vás soustavně páchána násilná trestná činnost. 

 

V takové situaci nesmíte zůstávat, potřebujete okamžitou pomoc a nezbytný zásah. Kontaktujte bez prodlení OSPOD - Orgán sociálně-právní ochrany dětí, Vašeho spádového úřadu, začněte tím, že tam zavoláte, můžete tam zajít i rovnou v úředních hodinách, které jsou ale v současnosti kvůli koronaviru redukovány.

 

Volejte také do specializované Právní poradny A.N.O, která je projektem bezplatné právní pomoci, určeným uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drogg), gamblerům a jejich rodinným příslušníkům. Pracovníci poradny Vám doporučí, jak v tuto chvíli postupovat v zájmu všech zmíněných stran, především však v zájmu Vašem a dítěte.


Právní poradna A.N.O.
poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.


Právní poradenství poskytuje v současné době vzhledem k pandemii koronaviru pouze formou telefonických nebo e-mailových konzultací a dále také prostřednictvím webové poradny a písemně:

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: https://poradna.asociace.org/
http://www.asociace.org/pravni-poradna/

 

Webová právní poradna A.N.O.:
https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

Doporučil bych Vám i konzultaci s pracovníky specializovaných služeb, které nabízejí bezplatnou podporu a pomoc partnerům a rodinám uživatelů návykových látek, v nich jsou ale bohužel osobní konzultace momentálně rovněž do odvolání pozastaveny.

 

Volejte tedy na Poradenskou linku SANANIM, která je v provozu každý všední den od 13 do 17 hodin, kdybyste měla potíž se kamkoli dovolat, na naší linku se určitě dovoláte: 602 666 415

 

Při jakémkoli ohrožení volejte Polici České republiky, tísňovou linku 158.

 

Budeme rádi, když se ozvete a dáte vědět, jak Vám je, jak se situace vyvíjí a jestli Vám byla odpověď užitečná, nebo rovnou volejte na naši výše uvedenou Poradenskou linku.

 

Jednejte, v opačném případě se bude utrpení Vaše i malého synka, které atmosféru vnímá a stejně, jako Vás ho ničí, stupňovat a může skončit tragicky.

Amrit Sen

 

Zpět

Top