PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Lecba

Tango

Jak dostat co nejdeive zavisleho do lecebneho programu?? Problemy s policii a stihani kuli drogam takze by se mohlo najit reseni prestat brat...(tchyne)

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

chápu to tak, že vás zeť je v situaci, kdy by byl nástup do léčby podle vás zcela na místě. Nepíšete ale nic o tom, jestli to tak vidí i on sám. Základem je totiž v první řadě uvědomění si problému a chuť zetě něco změnit, tedy i dobrovolnost. Samosebou je tu i možnost nedobrovolné léčby nařízené soudem, ale s ohledem na nízký efekt podobných vynucených léčeb, je dnes již soudy téměř nenařizují. Budu proto ráda, když napíšete víc. 

 

V případě, že by měl zeť o léčbu zájem, bylo by asi nejrychlejší obrátit se na nejbližsí kontaktní centrum a požádat o osobní schůzku. Na ní by se dověděl o možnostech léčby, jaké má která léčba podmínky, termíny nástupu apod. Dávalo by vám to, resp. vašemu zeti, takto smysl? 

 

Pokud mi pošlete, která větší města jsou vám dobře dostupná, mohu vám poslat kontakty, případně můžete sami hledat zde (doplňte kraj a klikněte na "vyhledat"). Případně je možné kontaktovat přímo jednotlivá léčebná zařízení, ovšem pozor, některé léčebny vyžadují doporučení nebo domluvený termín na detoxu (v případě, že není jejich součástí), aj. 

 

Je-li to tak, že potřebuje zeť primárně právní pomoc, může se obrátit na Právní poradnu A.N.O. Ti mají mnohaleté zkušenosti v oblastech souvisejících s drogovou problematikou a poskytují zdarma poradenství, stačí zavolat, poslat email, objednat se.

 

 

Právní poradna A.N.O.
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov

tel.: 222 582 932
mobil: 736 760 701

E-mail: ppano@asociace.org

 

 

Potud k tématu vyřizováná léčby.

 

Pokud je to však tak, že jste to hlavně vy, kdo vidí problém, a ráda byste zeti pomohla s uvědoměním si problému, obraťte se na poradnu pro rodiče a blízké uživatelů drog vy sama. Jednak si tam ulevíte od emocí a starostí, druhak získáte podrovnější informace o systému léčbu a vyřizování léčby, a v neposlední řadě dostanete informace, jak se zetěm komunikovat, případně jaký vývoj událostí a reakcí můžete očekávat. Co vy na to?

 

S pozdravem a přáním hodně sil a trpělivosti,

Gabriela Minařík.

Zpět

Top