PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Drogy

Goldiw

Dobrý den mám syna drogové zavisleho a chci aby šel na léčbu co dělat.

Odpověděl: Gabriela Koryntová

Dobrý den,

 

díky za dotaz i za důvěru, se kterou se na naši poradnu obracíte. 

 

Bohužel toho vím z vašeho dotazu velmi málo na to, abych vám mohla poradit. Není jasné, jak dlouho situace trvá, jaký měla vývoj, kolik je synovi let, co a jak dlouho užívá, jak je na tom zdravotně, zda má sám o léčbu zájem, zda se již někdy v minulosti léčil, co jste dosud zkoušela, co a jak fungovalo/nefungovalo atd. Než abyste se rozepisovala k nám do poradny, bylo by nejspíš rozumné obrátit se na poradnu pro rodiče uživatelů drog. Jednak byste tam mohla mluvit o situaci se všemi podrobnostmi, ulevila byste si od emocí (a nemusí jít jen o vztek, ale také pocity viny a bezmoci), ale také byste získala informace o možnostech léčby, o tom, jak se postarat o sebe, a rady, jak se synem komunikovat tak, abyste mu pomohla si problém uvědomit. Co vy na to? Dávala by vám návštěva poradny smysl?

 

Jste-li z Prahy, můžete se obrátit na naši Poradnu pro rodiče v Žitné ulici č.p.51. Kontakt přikládám níže. Služby poradny jsou poskytovány diskrétně a zdarma, stačí zavolat a objednat se.

 

 

Poradna pro rodiče (PPR)

PREVNEXT

Pomáhá rodinným příslušníkům a blízkým uživatelů drog zvládnout náročnou situaci.

Rodiče běžně pomoc hledají velmi pozdě - v průměru dva roky poté, co problém vznikl. Platí však, že čím dřív přijdou, tím jsou výsledky lepší. 

Za úspěch považujeme, pokud se podaří klienta stabilizovat, pomoci mu situaci pochopit a adekvátně na ni reagovat. Někteří klienti jsou díky odborné pomoci a podpoře schopni změnit své postoje a přístupy k závislému tak, aby byli spokojenější, což v optimálním případě může přinést změnu i u samotného závislého. 


KDE NÁS NAJDETE

Pondělí 9 - 19
Úterý - čtvrtek 9 - 17
Pátek 9 - 15

 

 

Žitná 1574/51

110 00 Praha 1

 

mapa

 

pevná linka: +420 284 824 234 

mobil: +420 739 268 527
e-mail: rodice@sananim.cz

 

Budu ráda, když mi napíšete, jestli vám má odpověď dávala smysl, nebo se ozvete, jak se situace vyvíjí dál.

 

S pozdravem a přáním hodně sil,

Gabriela Minařík.

 

Zpět

Top