PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Pervitin

Jolly

Dobrý den.Zjistli jsme,že nás 23 letý syn bere pervitin.Léčbu odmítá.Po užití trpi bludy a paranoiou.Co máme podniknout na jeho záchranu, jestli je možná.Děkuji

Odpověděl: Amrit Sen

Jolly, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. chápu Vaše obavy a starost o syna. Jednoznačně nejlepším krokem, který můžete v tomto čase podniknout, je probrat vše osobně s odborníky. Pokud by syn v inkriminovanou dobu ohrožoval sebe, nebo někoho dalšího, volejte záchranku, případně i policii.

 

V každém případě Vám doporučuji co nejdříve zavolat do nejbližšího zařízení, které poskytuje bezplatné poradenské služby rodičům uživatelů návykových látek, a situaci s jeho odborníky osobně konzulovat.

 

Nesejde na tom, jestli si vyberete adiktologickou ambulanci, AT poradnu, kontaktní centrum, nebo podobný typ služby. Při osobním pohovoru, po podrobnějším seznámení se situací, Vám zkušení odborníci doporučí konkrétní kroky, co užitečného můžete pro syna i pro sebe udělat, a jak se můžete pokusit podpořit synovu motivaci k poziotivním změnám, bez které se k lepšímu nezmění nic. Dozvíte se jak, jako rodina postupovat a jakých chyb se rozhodně vyvarovat.

 

Když napíšete, ve kterém, nebo poblíž kterého většího města bydlíte, rádi Vám potřebné kontakty na bezplatné služby v dosahu obratem pošleme.

 

Jak je můžete vyhledat, podle oblasti a typu zařízení, vyhledat sama, se dozvíte na stránkách naší poradny, v rubrice Kontakty: http://www.drogovaporadna.cz/kontakty.html

 

Pokud jste z Prahy, nebo okolí, zavolejte do naší specializované Poradny pro rodiče a domluvte si termín:

 

Poradna pro rodiče (PPR) SANANIM

Žitná 1574/51
110 00 Praha 1
Telefon: +420 284 824 234
Mobil: +420 739 268 527
E-mail: rodice@sananim.cz
Web: http://www.sananim.cz/poradna-pro-rodice-(ppr).html

 

Přeji Vám, synovi i rodině vše dobré,

Amrit Sen.

 

 

 

 

Zpět

Top