PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Kokain, opiáty

Monika

Dobrý den, již delší dobu se můj manžel chová zvláštně - změny nálad, odjíždění z domu bez jasného důvodu, několikrát jsem si všimla, že má rozšířené zorničky, zarudlé oči, přičítala jsem to zvýšené konzumaci alkoholu (pije skrytě a hodně se kvůli jeho pití hádáme). Již několik týdnů je ve mně ale pocit, že se děje něco dalšího, v čemž mě utvrdil před několika dny, kdy byl hyperaktivní, excitovaný, slovně agresivní... od té doby je normální jen ráno... nedalo mi to a tajně jsem mu vyšetřila moč na drogy a vyšel pozitivně kokain a morfin/opiáty... sice jsem se nepřiznala k tomu testu, ale promluvila jsem si s ním v klidu, jestli neužívá nějaké drogy, protože se chová zvláštně, striktně to zamítl a vysmál se mi, že jsem blázen... stejně tak postupuje i u alkoholu, zapírá jakýkoliv abusus, i když je velmi opilý. Jsem už vyčerpaná a nevím, jak dál. Bojím se o něj, sebe i děti. Pokud je pravidelný abusér, můžu z jeho spermatu nějak vstřebávat drogy? Byť i v minimálním množství? Myslíte si, že má cenu opakovat test několikrát a potom ho s výsledky konfrontovat? Bude mě přesvědčovat o falešné pozitivitě... Děkuji

Odpověděl: Anna Radimecká

 

Dobrý den,

 

v současné situaci by pro Vás nejlepší dle mě bylo, abyste si nejdříve našla psychoterapeutickou podporu. Pokud jste z Prahy, můžete se obrátit na naši Poradnu pro rodiče a partnery http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html.

 

V případě, že jste odjinud, zde sedá dle lokality vyhledat pomoc: www.drogy-info.cz rubrika Mapa pomoci.

Pokud Váš manžel není připravený a motivovaný ke změně závislostního chování a případné léčbě, tak je těžké, abyste s tím sama něco udělala a přesvědčila ho.

 

Užitečné informace:

http://www.drogovaporadna.cz/pro-rodice-a-blizke.html

 

http://www.drogovaporadna.cz/pro-rodice-a-blizke/testovani-na-pritomnost-drog.html

 

Držím palce!

 

S pozdravem

A.Radimecká

 

 

Zpět

Top