PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

Otec alkoholik

anonym

Dobrý večer,

můj otec již přes 10 let pije alkohol. Po tom, co se naši rozvedli se to zhoršilo. Což bylo před cca pěti lety. Od té doby takzvaně chlastá první ligu. Do toho trpí několika nemocemi. Má problem s dýcháním a v noci se dusí. Jinak nedodržuje hygienu a má problémy s játry. Rada bych ho dostala na nějaké léčení. Ale nevím jak a kam. Jsem jeho dcera, neustále se ho snažím motivovat a chci aby to změnil. Doslova mi přijde že mi zachvíli umře a mám o něj strach. Říká, že kvůli mě by to přestal pak ale vzápětí řekne, že mu dělám hroznou diagnózu toho, jaký má problem. Přitom já sama vím, že je to pravda. Chtěla bych s nim tedy někam v září jit a konečně to začít řešit. Má totiž i hodně dluhu. Proto nevím, kolik stojí popřípadě nějaká sezení atd. Říkal mi, že ani nikam nechce jit z důvodu toho, že by se to prý někam zapsalo a on by mu pak nikdo nedal práci, což se mi zdá absurdní. Trpí take depresemi ale to s nikým neřeší. Je z Prahy.

Odpověděl: Markéta Kordová

 

Zdravím Vás,

 

v první řadě, je třeba motivace a dobrovolný vstup do léčby, podle toho, co uvádíte, to vypadá, že to s motivací pokulhává...

 

Doporučuji jako první navštívit naši Poradnu pro rodinné příslušníky a více se v osobním kontaktu poradit, jak s otcem vhodně komunikovat, jak lépe motivovat, jaké naplánovat další kroky, případně vybrat vhodný typ léčby atd. (poskytujeme bezplatné služby). Je to pro Vás přijatelné?

 

Poradna pro rodiče, partnery a osoby blízké, SANANIM

Žitná 1574/51

Praha 1

 

mapa

 

pevná linka: +420 284 824 234 

mobil: +420 739 268 527
e-mail: rodice@sananim.cz

 

Pondělí

9 - 19

Úterý - čtvrtek

9 - 17

Pátek

9 - 15

 

 http://www.sananim.cz/o-nas-1/poradna-pro-rodice-ppr.html

 

Mějte se zatím hezky, MK

 

 

 

Zpět

Top