PORADNA PRO RODIČE A BLÍZKÉuživatelů návykových látek

Experimentují vaši blízcí s drogami? Užívají drogy už dlouho a vám docházejí síly?

ZEPTAT SE Poslední odpovědi

důkazy?

ALENA

Dobrý den, jsem rozvedená a mám dvě děti předškolního věku. Děti jsou 1x14 dnů na víkend u tatínka. Mám důvodné podezření, že tatínek užívá drogy - s jistotou marihuanu, kterou jsem u něj opakovaně viděla v lednici a viděla ho i kouřit + a nyní mám podezření i na nějaký speed. Bojím se o bezpečnost dětí. Tatínek mi vzorek moči, nebo slin k domácímu testování nedá. Co mohu udělat s touto skutečností? děkuji. Alena

Odpověděl: Amrit Sen

Aleno, zdravím Vás,

 

díky za důvěru. Chápu Vaše znepokojení a obavy o bezpečí dětí. Jak nejspíš víte, jde o velmi ožehavé téma a pokud máte v plánu zasáhnout, bude třeba se uklidnit, poodstoupit od emocí a jednat racionálně.

 

Jedním z prvních kroků, které stojí za to zkusit, ať už se bude situace vyvíjet jakkoli, je s otcem dětí v klidu promluvit, říci mu o svých obavách a trvat na tom, že nesouhlasíte s tím, aby děti trávily čas v domácnosti, ve které mají své místo drogy a o svém strachu z péče osoby, která může být pod jejich vlivem.

 

Je na Vás, v jakém pořadí, ale zároveň Vám doporučuji situaci konzultovat a nechat si doporučit postup a konkrétní kroky od pracovníků specializované Právní poradny A.N.O., která je projektem bezplatné právní pomoci, určený uživatelům/bývalým uživatelů návykových látek (alkoholu a/nebo nelegálních drog, gamblerům a jejich rodinným příslušníkům a blízkým, či profesionálům poskytujícím adiktologickou péči.


Právní poradna A.N.O. poskytuje právní pomoc ve všech odvětvích práva, zejména v oblasti práva trestního, občanského, rodinného, pracovního a zdravotnického. V rámci služeb nabízí nejen právní konzultace, ale i případnou obhajobu v trestním řízení či zastupování před civilním soudem.
Právní poradenství poskytuje formou osobních, telefonických nebo e-mailových konzultací a dále také prostřednictvím webové poradny a písemně:

 

Právní poradna A.N.O. - Asociace nevládních organizací
Koněvova 95
130 00 Praha 3 - Žižkov
Telefon: +420 222 582 932
Mobil: +420 736 760 701
E-mail: ppano@asociace.org
Web: https://poradna.asociace.org/
http://www.asociace.org/pravni-poradna/


Kontaktní osoba:
Jana Marečková

 

Advokáti:
Mgr. Hana Fidesová, Ph.D.
Mgr. et Mgr. Jan Vobořil, Ph.D.


Webová poradna A.N.O.
https://poradna.asociace.org/webova-poradna/

 

 

Další možností a následným krokem je o situaci a obavách osobně pohovořit s pracovníky OSPOD, orgánu sociálně-právní ochrany dětí, Vašeho spádového úřadu. 

 

Na Informační portálu pro orgány sociálně-právní ochrany dětí najdete kontakty na jednotlivá pracoviště v ČR,  stejně, jako na stránkách Vašeho spádového úřadu, nebo na stránkách serveru Veřejná správa, města a obce online

http://www.ospod.cz/volna-sekce-1/kontaktujte-vas-ospod/
https://mesta.obce.cz/

 

Užitečné odkazy:

http://www.drogovaporadna.cz/pro-rodice-a-blizke.html
http://www.drogovaporadna.cz/konopne-drogy-uvod.html
http://www.drogovaporadna.cz/konopne-drogy-uvod/konopne-drogy.html
http://www.drogovaporadna.cz/stimulacni-drogy.html
http://www.drogovaporadna.cz/stimulacni-drogy/pervitin.html
http://www.drogovaporadna.cz/stimulacni-drogy/kokain.html

 

Přeji Vám i dětem vše dobré a šťastný rok bez eskalace konfliktů.

Amrit Sen

 


Zpět

Top